fbpx

S Milleniumom na početku i bez kraja na vidiku

Otkriće najvećeg tartufa označilo je početak poslovnog uzleta tvrtke Zigante, danas vodećeg imena u svijetu hrvatskih tartufa

Sjedište tvrtke Zigante tartufi d.o.o., prvog imena u preradi i prodaji tarufa u Hrvatskoj, nalazi se u Plovaniji kod Buja. Poslovnu zgradu i pogon za preradu i konfekcioniranje proizvoda od tartufa svečano je u lipnju 2008. otvorio predsjednik Republike Hrvatske, g. Stjepan Mesić.

Proizvodnja tvornice Zigante je potpuno automatizirana, a kompletna tehnološka oprema i znanje zaposlenika omogućuju dobivanje jedinstvenih proizvoda na bazi tartufa u kojima kupci mogu uživati tijekom cijele godine.

Proizvodni asortiman sadrži ukupno 50-ak proizvoda na bazi tartufa i potvrda je konstantnog rada na kvaliteti uz najbolje sirovine. U prodaji se nalaze jesenski bijeli tartuf (Tuber Magnatum Pico) i ljetni crni tartuf (Tuber AestivumVitt) iz šumovitih dijelova istarske regije. Tartufi se konzerviraju cijeli, mljeveni ili u listićima, samostalno ili s dodanim sastojcima kao što su gljive, masline, med, maslac, maslinovo ulje i slično. Ovako konfekcionirani proizvodi širokom krugu kupaca omogućuju pripremu vrhunskih jela na bazi tartufa u kratkom vremenu i po prihvatljivoj cijeni.

Na istoj liniji također se proizvodi i asortiman Zigante Delice. Delice je skupina proizvoda od samo najboljih i potpuno prirodnih sastojaka, ali bez tartufa. Sadrži kreme od vrganja, maslina i ružmarina, umake od svježih rajčica s gljivama i aromatičnim mediteranskim biljem, maslinovo ulje s okusom ružmarina, bosiljka, ljute paprike i limuna te slastice poput džemova od marelica i smokava te bagremovog meda s dodatkom suhog voća i orašastih plodova.

Proizvode Zigante kupci danas mogu naći u svim bolje opremljenim trgovačkim lancima, enotekama, specijaliziranim trgovinama i trgovinama Zigante, koje osim vlastitih proizvoda nude i širok izbor lokalnih gastronomskih specijaliteta.

Raznovrsne mogućnosti primjene tartufa u kulinarstvu mogu se iskušati u poznatom restoranu Zigante u Livadama. Kao prvi hrvatski restoran specijaliziran za jela s tartufima, restoran Zigante predstavlja krunu obiteljskoga poduzetničkog djelovanja. U nastavku restorana nalaze se i sobe Zigante****, moderno opremljene za opušteno uživanje u okusima i mirisima Centra svijeta tartufa.

Kao dio turističke gastro ponude u Livadama se svake godine organizira i sajam Dani Zigante tartufa na kojem se posjetitelji mogu upoznati s istarskim tartufima i mnogim drugim vrhunskim autohtonim proizvodima Istre.

Tvrtka Zigante danas zapošljava oko 80 djelatnika i posjeduje predstavništva u mnogim europskim državama te u Australiji, Japanu i SAD-u.


ZIGANTE TRUFFLES

SAJAM TARTUFA www.sajamtartufa.com 
RESTORAN ZIGANTE www.restaurantzigante.com 

Portoroška 15, Plovanija
52460 Buje,
HRVATSKA

e-mail: info@zigantetartufi.com
Tel: +385 52 777 409
Tel: +385 52 777 410
Fax: +385 52 777 111

Vangelska cesta 8
SI - 6000 Koper
SLOVENIA

e-mail: officesi@zigantetartufi.com
Tel: +386 56251190
Fax: +386 56251191

Copyright: Zigantetartufi d.o.o.  Development - Studio web art